Pagi-pagi buta ni nak share sedikit resepi yang cukup mudah, simple dan sedap di makan terutamanya pada waktu petang...
Puding jagung berlapis biskut ini adalah resepi paling mudah, cepat dan ringkas serta sodap hingga menjilat jari:)
Jom layan..
Resepi Puding Jagung Lapisan Biskut
Bahan A
1 1/2 cawan jagung krim
1 tin susu cair
1 cawan air
1 cawan gula
2 sudu makan tepung jagung
2 sudu makan tepung kastard
2 sudu makan marjerin
Bahan B
Biskut keju tawar secukupnya
Buah-buahan koktel di dalam tin
Cara Membuat
1. Masukkan semua bahan A ke dalam periuk dan kacau rata.
2. Masakkan sehingga kelihatan pekat.
3. Masukkan marjerin dan kacau lagi sehingga kelihatan berkilat.
4. Sedukkan sedikit adunan dan masukkan ke dalam loyang. Ratakan
5. Susunkan biskut keju tawar di atas adunan puding.
6. Sedukkan lagi adunan puding dan ratakan.
7. Ulangi lapisan sehingga habis.
8. Sejuk dan hiaskan dengan buah-buahan koktel.
9. Sedia dihidangkan.
Selamat Mencuba:)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan